Banner


Måndagen den 23 mars 2009


Frölunda verkar vara inne på samma bana som vid kvartsfinalserien. Nämligen förlora första matchen på bortaplan, vinna första hemma och sedan vinna andra på bortaplan. Låt oss bara hoppas att de även vinner de två resterande matcherna hemma denna veckan. Dagens match vanns med 3-1 och målgörare var Fredrik Pettersson (två mål) och John Pohl.

Lördagen den 21 mars 2009


Första hemmasemifinalen vann Frölunda med knappa 2-1, vilket gjorde det till en riktigt spännande drabbning. Målgörare för Frölunda var Tomi Kallio samt Jonas Johnson.

Torsdagen den 19 mars 2009

Det blev HV71 som fick äran att möra Frölunda i semifinal. Frölunda började dessvärre denna semifinal på samma vis som första kvartsfinalen, alltså med att förlora. Slutresultatet blev 3-1 och målgöraren var Janne Niskala.

Torsdagen den 12 mars

Det blev en tät sista kvartsfinalsmatch och Frölunda lyckades med nöd och näppe gå därifrån med en seger och semifinalplats. Det enda målet i matchen kom från Riku Hahl.

Onsdagen den 11 mars 2009

I kvällens match hemma i Scandinavium vann Frölunda med samma siffror som vid förra mötet. Målen kom från Philip Larsens, Lars Ellers, Janne Niskalas (2 st) och Niklas Anderssons klubbor.

Måndagen den 9 mars 2009

Frölunda tog idag sin första vinst borta mot Luleå i kvartsfinalspelet. Resultatet blev 5-1 och målgörarna var Philip Larsen, Lars Eller och Tomi Kallio som i dagens match var på riktigt målhumör och gjorde hela 3 mål i samma period, ett hattrick med andra ord!

Lördagen den 7 mars 2009

I dagens match var det Frölunda som drog det längsta strået. Matchen slutade 4-2 och målgörarna var Niklas Andersson (två mål), Fredrik Pettersson och Jonas Johnson. Ställningen i kvartsfinalen är alltså 1-1.

Torsdagen den 5 mars 2009

Frölundas motstånd i kvartsfinalen blev Luleå och första matchen spelades denna kväll borta. Luleå var tända och vann matchen med 5-1. Frölundas mål gjordes av Erik Karlsson.

Lördagen den 28 februari 2009

Sista matchen i grundserien spelades idag mot Djurgården och det blev seger för Frölunda med 5-3. Målgörare i matchen var Riku Hahl, Magnus Kahnberg, Lars Eller, John Pohl och Oscar Hedman.

Torsdagen den 26 februari 2009

Frölunda spelade denna kväll mot Modo i Scandinavium och vann med 4-2. Nicklas Lasu (två mål), Joakim Andersson och Oscar Hedman gjorde målen.

Måndagen den 23 februari 2009

Frölunda segrade idag mot Timrå och i och med detta tog Frölunda sin tredje raka bortaseger. Målen gjordes av Joakim Andersson, Riku Hahl och Janne Niskala.

Lördagen den 21 februari 2009

Frölunda spelade denna eftermiddag mot Linköping på bortaplan och vann med klara 4-1. Målgörarna var Niklas Andersson, Mikael Johansson, Philip Larsen och Patric Blomdahl.

Torsdagen den 19 februari 2009

Frölunda vann efter sudden death i kvällens match mot HV71 med 3-2 på bortaplan. Matchens första mål kom från Frölunda och Lars Eller. Frölundas andra mål kom sedan i tredje perioden och gjordes av Erik Karlsson. Övertidsmålet gjordes även det av Erik Karlsson.

Lördagen den 14 februari 2009

Frölunda åkte uppåt i landet för att möta Färjestad, men trots att det var Alla hjärtans dag visade inte Frölunda så speciellt mycket hjärta i denna match, Matchen slutade 8-1 till Färjestad och Frölunda får komma med nya krafter tills på torsdag då laget möter HV71. Målgöraren i matchen var Fredrik Pettersson.

Torsdagen den 12 februari 2009

Kvällens match mot Rögle slutade med samma resultat som Brynäsmatchen. Första perioden slutade 2-0 till Frölunda och målen kom från Lars Eller och Joakim Andersson. Period två slutade 1-1 och målet kom från Tomi. Tredje perioden vann sedan Frölunda med 1-0. Målgöraren var Mikael Johansson.

Tisdagen den 10 februari 2009

Frölunda tog en stabil seger i mötet mot brynäs på hemmaplan denna kväll. Första perioden slutade 2-0 till Frölunda efter mål av Erik Karlsson och Tomi. Andra perioden slutade 2-1 till Frölunda. Målgöraren var John Pohl.

Lördagen den 31 januari 2009

Vinst idag igen blev det. Denna gången mot ett lag som låg på samma poäng i tabellen, Skellefteå. Matchens enda mål gjordes i andra perioden av Tomi.

Torsdagen den 29 januari 2009

Frölunda vann idag med när de mötte Södertälje på bortaplan. Period 1 slutade 1-1. Period 2 vann Frölunda med 2-0 och den tredje perioden Slutade 1-0 till Frölunda. Målen gjordes av Janne Niskala, Fredrik Pettersson, Janne Niskala och Tomi.

Tisdagen den 27 januari 2009

Frölunda mötte denna kväll Luleå på bortaplan och förlorade med 2-4. Första perioden slutade 3-0 till luleå. Andra perioden slutade 1-0 till Frölunda och tredje perioden slutade lika, 1-1. Frölundas målgörare var Lars Eller och Riku Hahl.

Lördagen den 24 januari 2009

Det var en fartfylld match det bjöds på i Scandinavium denna eftermiddag när Frölunda mötte serieledarna HV71. Första perioden slutade 1-0 till Frölunda efter mål av John Pohl. Andra perioden slutade 2-2 och båda Frölundas mål kom från Tomis klubba. Tredje perioden slutade 2-1 till HV71, Frölundas mål gjordes av Erik Karlsson. I förlängningen var det Frölundas nyaste tillskott John Pohl som fick avgöra. Alltså två mål av Tomi och två mål av nykomlingen John Pohl som gjorde sin första match.

Torsdagen den 22 januari 2009

Kvällens match mot Djurgården förlorades med 1-2. Djurgården gjorde matchens första mål efter ungefär halva första perioden och Frölunda kvitterade cirka sex minuter senare. Dessvärre var det en straff som fick vara avgörande för matchen och den satte Djurgården i mitten av av andra perioden. Frölundas mål gjordes av Magnus Kahnberg.

Tisdagen den 20 januari 2009

Det märktes i kvällens match att Tomi var lite lättad efter att kontraktet hade skrivits. det blev två mål från hans klubba denna kväll och dessa kom i den tredje perioden. Karl Fabricius gjorde Frölundas första mål i matchen ungefär en minut efter södertäljes första mål. Matchen slutade 2-1.

Lördagen den 17 januari 2009

Det blev ingen seger för Frölunda i dagens match heller. Matchen slutade 3-1 till Brynäs. Målet gjordes av Joakim Andersson.

Torsdagen den 15 januari 2009

Frölunda begav sig söderut för att möta Rögle men åkte därifrån med en bitter förlust. Efter en mållös förstaperiod lade Rögle in en högre växel i andra perioden och lyckades inom loppet av mindre än 1 minut göra 3 mål, ja ni såg rätt!
I sista perioden gjorde de ytterligare 2 mål och vann matchen med 5-0.

Tisdagen den 13 januari 2009

Efter en veckas matchuppehåll var vi alla sugna på att se frölunda spela igen. Men Frölundaspelarna verkade inte riktigt så sugna på att spela hockey som vi kanske hoppats på.Allt gick överlag väldigt segt och det gjordes aldeles för många misstag. Luleå gjorde första målet i matchen 5.30 in i andra perioden och sedan när det var 3 minuter kvar av matchen satte de 2-0. Frölunda reducerade genom Joe Dipenta med 5 sekunder kvar av matchen men då var det försent.

Måndagen den 5 januari 2009

Idag var det Skellefteå som stod för motståndet på bortaplan. Tyvärr var drog frölunda det kortaste strået även denna match och förlorade med 3-5. Målgörare var Carl Klingberg, Tuukka Mäntylä och Lars Eller.

Lördagen den 3 januari 2009

Frölunda mötte idag serieledarna Linköping på hemmamatch men det räckte inte riktigt ända fram för hemmalaget. Linköping vann första perioden med 1-0. I andra perioden blev det sedan oavgjort och med en mållös sistaperiod var det Linköping som vann med 3-2. Målgörare för Frölunda var Janne Niskala samt Jonas Nordquist (Assist Tomi).

Tisdagen den 30 december 2008

Timrå gästade idag i Scandianvium och Frölunda lyckades ta ytterligare en skön seger. Resultatet blev 2-1 och målgörarna för Frölunda var Carl Klingberg och Philip Larsen.

Söndagen den 28 december 2008

Frölunda åkte norrut idag för att möta Modo. Matchen slutade 3-1 till Frölunda och målskyttarna var Lars Eller x2 och Karl Fabricius.
På tisdag i matchen mot Timrå är det Tomi som är matchens profil.

Fredagen den 26 december 2008

Frölunda tog idag emot Färjestad i Scandinavium och som alltid kunde vi förvänta oss en jämn och spännande match. Matchen blev faktiskt en av de bästa och mest spännande matcherna hittills denna säsongen i Scandinavium. Färjestad inledde målskyttet efter cirka 14 minuter men Frölunda var inte sena med att kvittera genom Tomi, 4 minuter senare.
Med mindre än 2 minuter kvar av andra perioden satte Niklas Andersson Frölundas andra mål för matchen, genom en snygg kontring. Dessvärre fick även Färjestad en kontring i period 3 och kunde kvittera till 2-2. Frölunda startade Sudden death med en spelare mindre på isen. Kort efter att Frölunda blivit fulltaliga drar Färjestad på sig en utvisning efter att ha haft för många spelare på isen och det är då Frölunda sätter punkt för matchen genom Jonas Nordquist. Tomi utsågs till bäste spelaren i Frölunda.

Lördagen den 13 december 2008

Det gick väl kanske inte riktigt som det var tänkt i denna hemmamatch mot Skellefteå. Frölunda lyckades tyvärr inte göra några mål och matchen slutade 2-0 till Skellefteås favör.

Torsdagen den 11 december 2008

Första perioden i denna match mot Timrå på bortaplan slutade 1-0 till Timrå. Andra perioden var det Timrå som startade starkast och satte ett mål efter cirka tre minuter. Men sedan hade Frölunda lite av ett målkalas. En minut efter Timrås 2-0 mål satte Janne Niskala 1-2, cirka sju minuter senare satte Tomi 2-2 och sedan avslutade Frölunda andra perioden med att göra 3-2. En härlig upphämtning med andra ord!
Dessvärre när man trodde att matchen kanske skulle vara avgjord (Vilket man aldrig kan i hockey), kvitterade Timrå och det blev en förlänging som Timrå vann redan efter 44 sekunder. En poäng är dock inte fy skam det heller!

Måndagen den 8 december 2008

Vilken härlig match Frölunda och speciellt Tomi och Jonas Nordquist bjöd på denna kväll. Frölunda bjöd på en sprakande inledning då de redan efter mindre än nio minuter hade gjort tre mål på Brynäs. Jonas Nordquist stod för det första, Tomi det andra och Jonas Nordquist det tredje. Innan perioden var slut lyckades dessvärre Brynäs spräcka Frölundas nolla. Period två slutade lika och där var det Tomi som var framme igen. Inte nog med det, Tomi fick också assistpoäng för båda Jonas Nordquists mål! Matchen slutade alltså 4-2 till Frölunda.

Lördagen den 6 december 2008

Dags för match uppe i Södertälje och med en skön seger i ryggen lyckades Frölunda även vinna denna match. Första perioden slutade 1-0 till Frölunda. Niklas Andersson var målgöraren och Tomi fick ett assistpoäng. Andra perioden slutade 1-0 till Södertälje och tredje perioden slutade 1-0 till Frölunda. Målgöraren var densamma som vid första målet och Tomi fick ett assistpoäng även vid detta.

Torsdagen den 4 december 2008

Idag spelade Frölunda mot Modo på hemmaplan och visade att de bör ligga i toppen av tabellen. Första perioden slutade
2-0 efter mål av Lars Eller och Magnus Kahnberg. Andra perioden vann Frölunda likaså fast med 3-1. Målen gjordes av Janne Niskala, Nicklas Lasu och Tomi. Period tre vann Frölunda med 1-0 vilket gav slutresultatet 6-1. Sista målet gjordes av Joakim Andersson och Tomi fick ett assistpoäng.

Tisdagen den 2 december 2008

Kvällens match spelades uppe i Luleå. Matchen var till en början ganska seg och Luleås första mål kom när Frölunda råkade göra bort sig i egen zon. Luleå gjorde sedan ytterligare ett mål i mitten på andra perioden. I tredje perioden reducerade Frölunda vilket gjorde att matchen kom igång lite men tyvärr blev det inga fler mål i matchen och Luleå tog med sig 3 poäng.

Söndagen den 30 november 2008

I dagens match mot Linköping åkte Frölunda på sin första förlust på 5 matcher. Linköping vann matchen med hela 5-0.

Torsdagen den 27 november 2008

HV71 stod idag för motståndet i Kinnarps arena. Frölunda började starkast och hade efter 41 spelade minuter 2-0 ledning. Dessvärre verkade det som om de gick ner lite i tempo samtidigt som HV71 ökade sitt vilket gjorde att de blev mycket vassare. Detta ledde till att HV71 först kunde göra 1-2 och sedan även kvittera till 2-2 med bara 3 minuter kvar av matchen. Dock var det Frölunda som var hetast i förlängningen och det behövdes inte mer än 24 sekunder innan Riku Hahl satte pucken i målet.

Tisdagen den 25 november 2008


Idag kom Rögle på besök till Scandinavium och Frölunda körde över dem totalt med en övertygande 5-0 vinst.

Lördagen den 22 november 2008

Frölunda spelade idag mot Förjestad på bortaplan och tog i och med denna match sin tredje raka vinst. Matchen slutade 2-0 och målgörarna var Tomi samt Jonas Nordquist.

Torsdagen den 20 november 2008

Idag vann Frölunda sin andra match på raken och i denna matchen var det Djurgården som stod för motståndet på bortaplan. Första perioden slutade mållös. Andra perioden slutade 2-1 till Frölunda efter två mål av nye backen Janne Niskala. Tomi och Fredrik Pettersson satte sedan i tredje perioden ett mål var och resultatet blev således till Frölundas fördel, 4-1.

Måndagen den 17 november 2008

Frölunda tog idag emot Södertälje hemma i Scandinavium. Matchen började i högt tempo från Frölundas sida, med många bra lägen. Första målet i matchen kom från Tomis klubba cirka 4 minuter in i första perioden. Andra perioden såg det ut som om Frölunda helt hade glömt bort att man måste kämpa även om man leder. Södertälje inledde genom att kvittera till 1-1 efter bara 34 sekunder och inom loppet av ungefär 1 minut hade de tagit ledningen med 2-1. Några minuter senare vaknade dock Frölunda igen och kunde kvittera till 2-2 genom Lars Eller. Tredje perioden var väldigt böljande. Eftersom Frölunda spelade offensivt ledde det till att Södertälje fick ganska många kontringar. När det var ungefär fyra minuter kvar av matchen lyckades Magnus Kahnberg göra målet som skulle bli avgörande. Matchen slutade alltså 3-2 till Frölunda.

Lördagen den 15 november 2008

Inte heller i dagens match lyckades Frölunda dra det längsta strået. Matchen slutade snöpliga 2-1 till Brynäs. Målgöraren för Frölunda var Patric Blomdahl.

Torsdagen den 13 november 2008


Efter landslagsuppehållet var det nu dags för Frölunda att försöka följa upp sin goda form. Denna matchen var det Timrå som stod för motståndet och detta på hemmaplan, i Scandinavium. Tyvärr var inte Frölunda lika allerta som i tidigare matcher innan uppehållet och därför var det Timrå som gjorde de enda målen, två blev det.

Tisdagen den 3 november 2008

Frölunda vann idag på bortaplan mot Skellefteå med 3-1. Målgörare var Tomi, Magnus Kahnberg samt Niklas Andersson.

Lördagen den 1 november 2008

I dagens match mötte Frölunda Djurgården i Stockholm och åkte därifrån med en skön seger! Ronnie Sundin stod för 2 av Frölundas 6 mål och de övriga målgörarna var Riku Hahl, Lars Eller, Magnus Kahnberg och Tuukka Mäntylä.

Torsdagen den 30 oktober 2008

Frölunda tog i kvällens match emot Luleå i Scandinavium och vann matchen med 3-1. Målgörarna för Frölunda var Riku Hahl, Magnus Kahnberg och Karl Fabricius (Assist Tomi).

Måndagen den 27 oktober 2008

Matchen mot Rögle ikväll innehöll många mål. I Första perioden var det Rögle som inledde målskyttet redan efter en och en halv minut. Frölunda gjorde sitt första mål omkring elva minuter senare. Andra perioden var den som var målrikast. Det tog ungefär två minuter innan Rögle gjorde 2-1 och sedan tog det 16 sekunder innan Frölunda hade gjort ställningen lika igen och sedan ytterligare en minut till innan det var Frölunda som var i ledning med 3-2. Det dröjde dock bara två minuter innan Rögle hittade målet igen och kunde göra ställningen till 3-3 och innan perioden var slut hann de även göra 4-3. I tredje perioden var det Rögle som styrde. De lyckades göra två mål och till slut vinna matchen med 6-3.

Lördagen den 25 oktober 2008

Frölunda spelade idag mot serieledarna Linköping på borta plan och bjöd dem på en riktig match. Matchen slutade 2-2 efter ordinarie speltid men Frölunda var ett strå vassare i Sudden death och fick med sig 2 poäng. Målgörare för Frölunda var Karl Fabricius, Oscar Hedman och Patric Blomdahl.

Tisdagen den 21 oktober 2008

Kvällens match slutade 2-2. Frölunda var det bästa laget i första perioden, sedan i andra perioden var det Färjestad som fick briljera. Tredje perioden var en period då båda lagen spelade ungefär lika bra. Ett rättvist resultat på matchen med andra ord. Målgörarna för Frölunda var Niklas Andersson (assist Tomi) och Oscar Hedman.

Lördagen den 18 oktober 2008

Frölunda vann idag hemma i Scandinavium mot HV71 efter en riktigt underhållande match. Första perioden slutade 1-0 till Frölunda efter mål av Toni Söderholm bara cirka två minuter in i matchen. Den andra perioden vanns också av Frölunda med 3-1. Målen kom från Fredrik Pettersson, Jonas Nordquist och Niklas Andersson. Tredje perioden däremot vann HV71 med 2-1. Målskytten var Niklas Andersson. Slutresultatet blev 5-3 till Frölunda.

Torsdagen den 16 oktober 2008

I kvällens match mot Modo var det Frölunda som började starkast men Modo jobbade upp sig och vann tillslut matchen med 3-2, ganska jobbig förlust med tanke på att Frölunda först låg under med 0-1 och sedan lyckades göra 1-1 i mitten av första perioden. Sedan fick de ett psykiskt övertag då de gjorde 2-1 med bara några sekunder kvar av andra perioden. Tyvärr kom Modo med ökat självförtroende i tredje perioden och inledde med att göra både 2-2 och sedan 3-2 med bara två minuters mellanrum. Dagens målgörare var Niklas Andersson (assist Tomi) och Fredrik Pettersson.

Måndagen den 13 oktober 2008

I kvällens match mot Brynäs i Scandinavium blev det lika, 1-1.
I förlängningen var det Frölunda som var närmast att göra mål. Målgöraren för Frölunda var Niklas Andersson.

Lördagen den 11 oktober 2008

Frölunda var idag revanschsugna efter sin senaste bottenmatch mot Luleå. Idag spelade de mot Djurgården på bortaplan och vann med klara 5-1. Målskyttarna i matchen var Fredrik Pettersson, Niklas Andersson x2, Tomi och Jonas Nordquist.

Torsdagen den 9 oktober 2008

Frölunda förlorade idag mot Luleå på bortaplan med 2-8. Frölundas målskyttar var: Tuukka Mäntylä och Tomi!

Söndagen den 5 oktober 2008

Idag spelade Frölunda mot Skellefteå i Scandinavium. Frölunda började knackligt men kom igång någon gång i mitten av andra perioden då första målet kom, av Andreas Karlsson. Skellefteås kvitteringsmål kom sedan cirka sex minuter senare. Frölunda avgjorde sedan matchen med ungefär sju minuter kvar då Fredrik Pettersson lyckades med en skicklig dragning finta Skellefteås målvakt och sätta pucken i mål.

Måndagen den 29 september 2008

Idag tog Frölunda sin första "riktiga" seger!
Frölunda tog emot Rögle i Scandinavium och bjöd på en riktigt underhållande match. Redan sju minuter in i matchen var det dags för Första målet, som gjordes av Lars Eller. Det var också det enda målet som gjordes i den perioden. Andra perioden vann Frölunda med 1-0 den med, det målet kom efter 17 minuter och gjordes av Jonas Nordquist. Sju minuter in i sista perioden gjorde Rögle sitt enda mål i matchen. Frölunda gjorde sedan ett mål en minut senare genom Erik Karlsson (Assist Tomi) och med bara två minuter kvar av matchen satte Fredrik Pettersson pucken i öppen kasse och kunde punktera matchen.

Lördagen den 27 september 2008

Kvällens match spelades mot Färjestad i Karlstad och Frölunda förlorade med 2-1. Färjestad gjorde sina två mål redan i första perioden och Frölunda gjorde sitt med bara 10 minuter kvar av matchen. Andreas Karlsson var målgöraren.

Torsdagen den 25 september 2008

Ikväll fick de som befann sig i Scandinavium se en riktigt härlig match, med alla de ingredienser som en riktigt härlig match ska innehålla - bland annat kämparglöd och fart. Första perioden slutade mållös och även om Frölunda varit det bästa laget hela första perioden och även andra så gjorde Modo 1-0 med bara mindre än 1 minut kvar av andra perioden, vilket kändes väldigt trist eftersom Frölunda kändes mycket närmare detta mål. Frölunda började dock tredje perioden med att kvittera till 1-1 (Niklas Andersson, Assist Tomi) efter bara cirka minut men bara 4 minuter senare gjorde Modo 2-1. Resten av tredje perioden satt man som på nålar, Frölunda hade lägen gång på gång men ingen puck verkade vilja gå in i mål - tills det var mindre än 30 sekunder kvar av matchen då Riku Hahl gör målet vi alla väntat på - Målet som betydde att Frölunda gick hem från den här matchen med minst 1 poäng. Förlängningen var liksom resten av matchen mycket underhållande och med bara 20 sekunder kvar sköt Andreas Holmqvist hem en tvåpoängare till Frölunda.

Måndagen den 22 september 2008


Frölunda spelade denna dag mot Timrå på bortaplan. Matchen slutade 3-2 till Timrå efter förlängning vilket betyder att Frölunda fick sin första poäng denna säsongen. Målgörare för Frölunda var: Patric Blomdahl och Tuuka Mäntylä.

Lördagen den 20 september 2008

Hemmapremiär för Frölunda denna eftermiddag. Matchen spelades mot Linköping som var det bättre laget i första perioden där de lyckades göra två mål. I början av andra perioden såg Frölunda riktigt taggade ut och flera chanser kom för reducering men tyvärr fanns inte turen där. Tredje perioden var Frölundas bästa och även den mest underhållande perioden, det var även då som Frölundas mål kom. Matchen slutade 2-1 till Linköping och målskytt för Frölunda var Magnus Kahnberg.

Torsdagen den 18 september 2008

Idag spelade Frölunda sin andra match sedan elitseriepremiären. Denna gången var det Södertälje som stod för motståndet på bortaplan. Tyvärr blev det ingen vinst i kvällens match heller. Matchen slutade 2-1 till Södertälje och även om Frölunda var det bättre laget sista perioden så räckte det alltså inte ikväll, tyvärr. Målgörare i matchen för Frölunda var: Andreas Karlsson.

Måndagen den 15 september 2008

Ikväll var det elitseriepremiär och Frölunda mötte HV71 på bortaplan. De första 10 minuterna var det roligt att se Frölunda, det var fartfyllt och det skapades många chanser. Sen försvann den dock - glöden. HV71 vann matchen med 6-2. Målgörare för Frölunda var: Lars Eller samt Andreas Holmqvist.

Söndagen den 14 september 2008

I torsdags var Tomi med i radio och TV då han satt i Rivstarts studio. Nu kan du se intervjun med honom och Magnus Kahnberg här.

Lördagen den 6 september 2008

Finalmatchen i Nordic Trophy gick inte Frölundas väg. Matchen avgjordes på övertid och slutade 5-4 till Linköping. Målgörarna var: Magnus Kahnberg, Erik Karlsson, Jonas Nordquist och Tomi Kallio.

Fredagen den 5 september 2008

Nu står det klart att Tomi blir assisterande lagkapten för Frölunda, tillsammans med Ronnie Sundin och Riku Hahl. Niklas Andersson har utsetts till Lagkapten.

Tisdagen den 2 september 2008

Frölunda vann i kvällens match mot Linköping med 4-2. Detta var sista seriematchen i Nordic Trophy. Målgörarna var: Mikael Johansson, Tomi Kallio, Magnus Kahnberg och Jonas Nordquist.

Fredagen den 29 augusti 2008

Frölunda vann idag med klara 4-0 i mötet med HV71 i Mölndal. Målskyttarna var: Joakim Andersson, Magnus Kahnberg, Tomi Kallio och Karl Fabricius.

Tisdagen den 26 augusti 2008

Efter 5 raka vinster i Nordic trophy förlorade nu Frölunda sin andra match i turneringen med 2-6 när de mötte Djurgården på bortaplan. Målgörare var: Johan Andersson och Peter Andersson.

Fredagen den 22 augusti 2008


Ikväll spelades 6:e matchen i Nordic trophy och Frölunda tog sin 5:e raka seger. Denna gången besegrade dem Tappara med 2-1. Målskyttarna var Toni Söderholm och Nicklas Lasu. Tomi var assisterande till första målet.

Torsdagen den 21 augusti 2008

Frölunda vann mot Jokerit i hemmapremiären i Nordic Trophy som spelades ikväll. 5-3 blev resultatet och Riku Hahl, Magnus Kahnberg (2 mål), Toni Söderholm och Lars Eller var målskyttarna.

Fredagen den 15 augusti 2008

Idag spelade Frölunda sin fjärde bortamatch i Nordic trophy. Denna gången var det Färjestad som stod för motståndet. Frölunda vann matchen med 3-1 och målskyttarna var: Partic Blomdahl, Riku Hahl och Lars Eller. Tomi var assist till det andra målet.

Söndagen den 10 augusti 2008

Tomi var stjärnan i matchen mot Kärpät som spelades idag. Matchen slutade 3-1 till Frölunda som nu har 2 av 3 matcher vunna i Nordic Trophy än så länge. Tomi svarade för 1 mål och två assist.

Lördagen den 9 augusti 2008

Nu finns det ett nytt Fotoalbum där alla bilder är samlade på ett och samma ställe.

Fredagen den 8 augusti 2008

Frölunda vann sin andra match i Nordic trophy mot Helsingfors med 1-0. Niklas Andersson var målskytten

Torsdagen den 7 augusti 2008

Första matchen i Nordic Trophy slutade dessvärre i TPS Åbos favör. Matchen slutade 4-1 och Tomi var Frölundas enda målgörare. Imorgon spelar Frölunda sin andra match och då står Helsingfors för motståndet.

Onsdagen den 6 augusti 2008

Nu har Hockeysäsongen dragit igång igen, vilket är mycket härligt! I måndags hade Frölunda sin ispremiär i Wallenstamhallen. I helgen börjar försäsongsturneringen Nordic Trophy och för Frölundas del börjar den i Finland med tre matcher. Torsdag, Fredag och Söndag spelas dom. Mer info kommer senare om hur det gick. Annars går det alltid bra att skriva i gästboken, som för närvarande är ganska så aktiv.

Lördagen den 22 mars 2008

Den sjunde kvartsfinalen blev den sista matchen i slutspelet för Frölunda denna säsongen. Frölunda förlorade med 1-3 borta mot Färjestad och målet gjordes i slutet av tredje perioden av Jonas Johnson.

Torsdagen den 20 mars 2008

Matchen idag var av grymt underhållningsvärde och innehöll allt från djupa dalar till höga berg. Färjestad var det laget som började bäst och fick in första målet, bara 1:04 in i matchen. Cirka tre minuter senare gjorde Frölunda sitt första mål för kvällen genom Jonas Johnson. Sedan tog Frölunda ledningen 13:35 minuter in i matchen genom Antti-Jussi Niemi. Färjestad kom dock med en snabb replik och kunde göra 2-2 innan första perioden var slut. Andra perioden slutade 1-0 till Färjestad. Tredje perioden inleddes med ett snabbt mål för Färjestad och det stog 4-2 till bortalaget, vilket kändes ganska tungt. Men det var då som Frölunda kom igång på riktigt. På fem minuter lyckades Frölunda hämta upp underläget och vända till överläge genom att göra tre snabba mål (Fredrik Pettersson, Karl Fabricius och Mikael Johansson). 5-4 blev alltså resultatet i kvällens match och på lördag spelas den avgörande matchen i kvartsfinalserien.

Tisdagen den 18 mars 2008

Idag spelades den 5:e kvartsfinalen mellan Frölunda och Färjestad och även denna i Löfbergs lila arena. Färjestad vann matchen med 3-2 efter en mycket jämn drabbning. Första perioden slutade 2-2 efter mål av Fredrik Pettersson och Tomi. Andra perioden slutade 1-0 till Färjestad och tredje perioden slutade mållös.

Måndagen den 17 mars 2008

Frölunda förlorade idag den jämnaste kvartsfinaldrabbningen hittills mot Färjestad, med 4-2. Första perioden slutade 1-0 till Färjestad, andra perioden slutade 1-0 till Frölunda efter mål av Niklas Andersson (assist Tomi). Tredje perioden slutade 3-1 efter mål av Joakim Andersson.

Lördagen den 15 mars 2008

Härlig insats av Frölunda i tredje kvartsfinalmatchen. Frölunda vann hemma i frölundaborg med 4-0 mot Färjestad ikväll. Första perioden slutade 1-0 efter mål av Niklas Andersson. Andra perioden slutade 2-0 efter mål av Martin Plüss och Jonas Johnson (assist Tomi). Tredje perioden slutade 1-0 efter mål av Magnus Kahnberg.

Torsdagen den 13 mars 2008

Idag spelades den andra kvartsfinalen mot Färjestad i Löfbergs lila arena. Frölunda förlorade med 4-2. Första perioden slutade 2-0 till Färjestad. Andra perioden slutade 1-0 till Frölunda efter mål av Magnus Kahnberg. Tredje perioden slutade 2-1 till Färjestad, Martin Plüss gjorde Frölundas mål på assist av Tomi.

Tisdagen den 11 mars 2008

Frölunda vann ikväll i första kvartsfinalsmatchen mot Färjestad hemma i Frölundaborg med 3-1. Första perioden var antagligen den bästa perioden Frölunda spelat hittills denna säsongen. Efter bara 23 sekunder satte Jonas Johnson (assisi Tomi) Frölundas första puck i mål och sedan tog det bara 12 sekunder innan 2-0 målet var ett faktum, denna gången kom skottet från Karl Fabricius klubba. Innan perioden var slut hann Frölunda även sätta 3-0 målet, Mikael Johansson var målskytten denna gång. Andra perioden slutade mållös och tredje perioden slutade 1-0 till Färjestad.

Lördagen den 8 mars 2008

Frölunda vann ikväll den sista matchen innan slutspelet, mot Södertälje med 3-1. Första perioden slutade 2-0 och målskyttarna var Mikael Johansson och Johan Andersson (assist Tomi). Andra perioden slutade mållös och tredje perioden slutade 1-1, Karl Fabricius var Frölundas målskytt.

Torsdagen den 6 mars 2008

Frölunda förlorade idag hemma mot Färjestad med 1-4. Frölundas mål gjordes av Tomi i andra perioden.

Tisdagen den 4 mars 2008

Det blev vinst för Frölunda idag med 5-4 när de mötte MoDo på bortaplan. Första perioden slutade 1-0 till Frölunda efter rmål av Toni Söderholm (assist av Tomi). Andra perioden slutade 2-1 till MoDo, Magnus Kahnberg gjorde Frölundas mål. Tredje perioden slutade 3-2 till Frölunda efter mål av Mikael Johansson och Fredrik Pettersson x2!

Lördagen den 1 Mars 2008

Frölunda mötte i dagens match HV71 på hemmaplan och publiken i Scandinavium bjöds på en fartfylld match. Första perioden slutade 1-1 efter mål av Tomi på straff. Period två vann HV71 med 1-0 och period tre vann Frölunda med 1-0 efter mål av Magnus Kahnberg, vilket betydde en förlängning. Det blev debutanten Erik Karlsson (assist Tomi) som fick avgöra för Frölunda.

Torsdagen den 28 februari 2008

Det blev förlust för Frölunda i kvällens match borta mot Linköping med 3-4. Första perioden slutade 3-2 till Linköping och Frölundas mål gjordes av Johan Andersson och Karl Fabricius. Andra perioden slutade 1-1 och Frölundas mål gjordes av Tomi på straff. Sista perioden slutade mållös.

Tisdagen den 26 februari 2008

Frölunda förlorade hemma mot Luleå idag med 0-3.

Lördagen den 23 februari 2008

Det blev vinst idag mot Brynäs med 4-2. Första perioden slutade 1-0 till hemmalaget Brynäs. Andra perioden slutade 2-1 till Frölunda efter två mål av Jonas Johnson (Assist av Tomi på sista). Tredje perioden slutade 2-0 till Frölunda efter mål av Oscar Ackeström och Tomi.

Torsdagen den 21 februari 2008

Helt ny inställning ikväll hemma mot Timrå. Frölunda vann med klara 4-1. Första perioden slutade 1-0 till Frölunda genom mål av Magnus Kahnberg. Andra perioden slutade 2-1 till Frölunda genom mål av Jonas Johnson och Jonas Nordquist. Tredje perioden slutade 1-0 genom mål av Niklas Andersson (Tomi assist).

Måndagen den 18 februari 2008

Frölunda förlorade ikväll mot seriens bottenlag Mora med 1-4. Frölundas mål gjordes av Jonas Johnson i första perioden som slutade 1-1. Andra perioden blev mållös och tredje slutade 3-0 till Mora.

Lördagen den 16 februari 2008

Frölunda spelade lika mot Djurgården idag, 1-1. Djurgården gjorde sitt mål sex minuter in i andra perioden och Frölunda gjorde sitt med bara fyra minuter kvar av ordinarie speltid, bättre sent än aldrig!
Förlängningen blev mållös och båda lagen gick därifrån med ett poäng vardera.

Torsdagen den 14 februari 2008

Det blev förlust i kvällens match mot Skellefteå med 2-4. Period ett slutade 2-1 till Frölunda efter mål av Mikael Johansson och Jonas Johnson (Assist Tomi). Andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå och det stod lika inför sista perioden där Skellefteå var det dominerande laget och gjorde två mål.

Onsdagen den 13 februari 2008

EXTRA EXTRA!

Tomi Stannar kvar i Frölunda även nästa säsong!
Finns bekräftat i gästboken.

Söndagen den 10 februari 2008

Finland slutade 2:a i LG Hockey Games efter att ha vunnit med 6-1 över Tjeckien, förlorat med 0-5 mot Ryssland och vunnit med 2-1 över Sverige.

Torsdagen den 7 februari 2008

Finlands start i LG Hockey Games var riktigt bra och Tomis med för den delen. Han startade målskyttet för Finland i deras match mot Tjeckien och var också med och assisterade till ett mål. Finland vann med 6-1

Lördagen den 2 februari 2008

Det blev vinst för Frölunda i eftermiddagens hemmamöte mot Skellefteå. Matchen slutade 4-2 efter två ganska så sega perioder och en sista period med betydligt högre tempo. Första perioden slutade 1-1 efter mål av Jonas Esbjörs och andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå. I tredje perioden var det Frölunda som var det dominerande laget och gjorde tre mål. Första kom från Magnus Kahnberg, andra kom från Ronnie Sundin och tredje kom från Tomi.

Fredagen den 1 februari 2008

Tomi är uttagen att spela LG Hockey Games med det finska landslaget. Turneringen pågår 7-10 februari i Stockholm.

Torsdagen den 31 januari 2008

Det blev en poäng i matchen mot Linköping. Första perioden inleddes med ett mål av Magnus Kahnberg, några minuter senare kvitterade Linköping och några minuter innan första periodens slut satte Tomi 2-1 på ett friläge. I period två kvitterade Linköping till 2-2 och i tredje perioden blev det inga mål. I förlängningen vann Linköping.

Tisdagen den 29 januari 2009

Det blev vinst med 5-3 i dagens ganska så svajiga match. Första perioden slutade 3-1 till Frölunda efter ett mål av Joakim Andersson samt två mål av lagkaptenen Jonas Johnson. Andra perioden vann Brynäs med 2-0 vilket betydde att det stod lika inför sista perioden. Tredje perioden bjöd på mål av först Magnus Kahnberg och sedan satte Tomi pucken i öppen bur med bara 20 sekunder kvar av matchen.

Söndagen den 27 januari 2008

Grattis på födelsedagen, Tomi!

Lördagen den 26 januari 2008

Frölunda fick nöja sig med ett poäng även i dagens match, mot Södertälje hemma i Scandinavium. Första perioden slutade 2-2 efter mål av Niklas Andersson och Martin Plüss. Andra perioden slutade 1-0 till Frölunda, Magnus Kahnberg var målgöraren. Tredje perioden vann Södertälje med 1-0 vilket betydde att det stod 3-3 när ordinarie speltid var slut. I förlängningen gjorde Södertälje mål efter två och en halv minut.

Torsdagen den 24 januari 2008

Det blev en snöplig förlust på övertid för Frölunda ikväll då de på bortaplan mötte Färjestad. Första perioden slutade 2-1 till Frölunda efter mål av Mikael Johansson och Karl Fabricius. Andra perioden slutade 3-1 till Färjestad, Frölundas mål gjordes av Jonas Johnson. I period tre lyckades Frölunda genom Tomi sätta en puck i mål med bara cirka fyra minuter kvar vilket betydde förlängning. Tyvärr var det Färjestad som drog längsta strået och kunde gå hem med en två- poängare i detta möte. Frölunda fick nöja sig med ett poäng, men det är ju inte fy skam det heller!

Måndagen den 21 januari 2008

Kvällens match var en riktigt härlig match, Frölunda besegrade regerande svenska mästarna med hela 8-2 hemma i Scandinavium. Period ett slutade 2-0 efter mål av Michael Holmqvist och Niklas Andersson. Efter period två stod det 5-1 till Frölunda efter två mål av Toni Söderholm och ett mål av Martin Plüss. I tredje perioden var det Tomi som började målskyttet och satte 6-1 efter ungefär fem minuter. Två minuter senare satte Jonas Johnson 7-1 (Assist Tomi) och efter att MoDo nåra minuter senare hade lagt 7-2 så avslutade Michael Holmqvist med att sätta 8-2 till Frölunda.

Lördagen den 19 januari 2008

Det blev ingen vinst för Frölunda idag heller. Mora vann med samma siffror som vid förra mötet i Scandinavium, 3-2. Mora vann första perioden med 1-0 och i andra perioden kvitterade Martin plüss efter ungefär sju minuter men Mora kunde innan periodens slut sätta 2-1.Sista perioden slutade oavgjort vilket betydde en vinst för Mora. Jonas Johnson var siste målläggare för Frölunda.

Torsdagen den 17 januari 2008

Frölunda mötte i kvällens match Timrå och tyvärr räkte det inte ända fram. Efter första perioden ledde Frölunda med 2-1 genom mål av Martin Plüss och Mikael Johansson. Period två var till Timrås fördel och det stod 3-2 till hemmalaget inför tredje perioden. Sista perioden inleddes med ett mål av Timrå och sedan fick Frölunda in ett mål genom Niklas Andersson, men det räckte inte. Matchen slutade alltså 4-3 till Timrå.

Måndagen den 14 januari 2008

I kvällens match mot Djurgården blev det seger för Frölunda med 0-3. Tomi åkte aldrig med till matchen på grund av att det väntades tillökning i familjen. Frölundas målgörare var: Jonas Johnson, Mikael Holmqvist och Niklas Andersson.
Nästa match spelas på torsdag mot Timrå borta.

Måndagen den 7 januari 2008

Idag kom första förlusten sedan Roger Melin tog över som tränare för Frölunda. Frölunda mötte Luleå borta och åkte hem med en 1-3 förlust. Tomi var Frölundas enda målgörare.

Lördagen den 5 januari 2008

Frölunda besegrade idag HV71 på övertid. Efter att ha spelat i sju minuter gjorde Niklas Andersson 1-0 för Frölunda (Assist av Tomi). Sju minuter senare hittade Jonas Nordquist målet och kunde sätta 2-0. Tyvärr så kunde HV71 reducera med mindre än en minut kvar av första perioden och det stod 2-1. Andra perioden vanns av HV71 som kvitterade till 2-2 och tredje perioden blev mållös. I förlängningen var det Frölunda som drog det längsta strået och kunde gå hem med två poäng efter mål av Martin Plüss.

Torsdagen den 3 januari 2008

Ikväll spelade Frölunda oavgjort mot Skellefteå, en match där alla Frölundas mål gjordes av backar. Frölunda ledde efter första perioden med 3-1 och målen gjordes av: Antti-Jussi Niemi (assist av Tomi), Tuukka Mäntylä och Ronnie Sundin. Skellefteå gjorde sedan två mål i andra perioden och det stod lika. I tredje perioden tog Skellefteå ledningen efter bara några sekunder och när det bara var cirka två minuter kvar av matchen hittade Jonas Ahnelöv målet och det blev lika. I förlängningen var det ingen av lagen som gjorde mål och därför gick de hem med en poäng vardera.

Söndagen den 30 december 2007

Årets sista match var till en början ganska så seg från Frölundas sida och det var inte förrän i tredje perioden som det började bli riktigt spännande.Period nummer ett slutade mållös och i period två var det Linköping som var det bättre laget och lyckades få in två mål. I tredje perioden startade Frölunda starkt och fick genom Oscar Ackeström in 1-2 cirka fyra minuter in. Med bara fem minuter kvar av matchen hittade Michael Holmqvist målet och det stod 2-2. Resultatet höll sig till ordinarie speltid var slut och det blev förlängning. Ungefär två minuter in i förlängningen satte Magnus Kahnerg det avgörande målet som gav Frölunda två poäng.

Fredagen den 28 december 2007

Vilken underbar match!
Första matchen med Roger Melin som tränare blev en succé och Tomi var riktigt vass. Tomi gjorde både Frölundas första mål samt Frölundas tredje. Det andra målet gjordes av Magnus Kahnberg och det fjärde gjordes i öppet mål slutsekundrarna av Karl Fabricius då Brynäs hade tagit ut sin målvakt. Matchen slutade 4-2 till Frölunda. För sin fina insats belönades Tomi med att bli matchens "First star of the game" och fick sitta i Fans corner och skriva autografer.

Torsdagen den 20 december 2007

Frölunda drog det kortaste strået då de mötte Södertälje denna afton. Det finns inte så mycket att säga om denna match då Frölunda inte lyckades göra några mål medan Södertälje gjorde 7!

Tisdagen den 18 december 2007

Det var ett tag sedan det var match nu och vi alla såg fram emot en tuff drabbning mellan Frölunda och Färjestad. Men som tur var så blev drabbningen inte så tuff som kanske väntat och Frölunda höll i taktpinnen. Det började redan cirka tre minuter in i matchen då Jonas Esbjörs kunde stänka in 1-0 för hemmalaget. Bara fem minuter senare hittade Oscar Ackeström målet och det stod sköna 2-0. Andra perioden var inte helt fy skam den heller. Sex minuter in sköt Tomi in sitt 15:e mål för säsongen och Frölundas tredje mål för kvällen. Jonas Nordquist satte sedan, 11 minuter senare 4-0 som också stod sig även i tredje perioden och således blev matchens resultat.

Lördagen den 8 december 2007

I dagens match mot Mora var Tomis mål avgörande för att Frölunda skulle gå hem med ett poäng. Frölunda gjorde första målet ca 12 minuter in i matchen genom Niklas Andersson med Tomi som en av assisterna. Tre minuter in i andra kvitterade Mora till 1-1och i period tre var det Mora som startade starkt med två mål på sju minuter. Starkare var ändå Frölunda som med 20 sekunders mellanrum och med bara tre minuter kvar av matchen gjorde två mål och kvitterade till 3-3. I förlängningen var det inget av lagen som gjorde något mål och därför fick Frölunda med sig ett poäng från detta möte.
Frölundas målgörare: Niklas Andersson, Fredrik Pettersson och Tomi Kallio.

Torsdagen den 6 december 2007

I dagens match var det tyvärr inte hemmalaget Frölunda som var det starkaste och bästa laget, men de hade inte heller alla marginaler på sin sida. Timrå däremot spelade bra och gav inte bort alldeles för många chanser till Frölunda. Matchen slutade 4-0 till Timrå. Nästa match är på lördag mot Mora och sedan följer ett ganska så långt uppehåll, kan vara ganska välbehövligt.

Måndagen den 3 december 2007

Frölunda vann idag en jämn match hemma mot Djurgården med 2-1.
Matchen började med en mållös förstaperiod. Sedan tog Djurgården ledningen 13 minuter in i andra perioden. Fem minuter senare var det Frölundas tur att hitta målet genom Jonas Esbjörs efter en ganska oturlig målvaktstavla från Djurgården som gjorde att han kunde sätta pucken i öppet mål. Med bara fem minuter kvar av matchen kom Tomis förlösande mål som också kom att vara det avgörande för matchen. Han kom in från bakom mål och petade in den med backhand.

Lördagen den 1 december 2007

Frölunda kom tillbaka på vinnarbanan igen.
Frölunda åkte idag till Swedbank arena för att möta MoDo och kunde åka hem med en skön vinst i bagaget. Cirka 32 minuter in i matchen satte Karl Fabricius Frölundas och matchens första mål. Detta följdes upp av ett mål från Modo cirka fyra minuter senare. Fyra minuter in i tredje perioden hittade Martin Plüss målet och satte Frölundas andra mål. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Torsdagen den 29 november 2007

Vad hände? Det är nog frågan de flesta ställer sig efter kvällens sjukt jobbiga förlust. Frölunda hade ingen chans mot Luleå då de blev överkörda med hela 0-6 hemma i Scandinavium. Ingen match man vill komma ihåg så därför blir detta referat ganska så kort.
Förhoppningsvis blir matchen mot MoDo borta på lördag bättre så att Frölunda kan komma tillbaka på banan igen.

Måndagen den 26 november 2007

Frölunda var nära men det gick inte vägen idag heller. Det var idag dags för returmöte för Frölunda mot HV71 och chans till snabb revanch, denna gången i Kinnarps arena. HV71 satte första målet i matchen cirka 16 minuter in i första perioden och sedan satte de sitt andra, fyra minuter in andra perioden. Frölunda gjorde sedan två snabba mål med tre minuters mellanrum och man var med i matchen igen. Tyvärr började HV71 tredje perioden med att sätta 3-2 men Frölunda kom ganska så snabbt med en kvittering till 3-3. I de sista minutrarna av matchen gjorde HV71 sedan 2 mål och matchen var avgjord. Men en mycket jämn match som lika gärna Frölunda kunde vunnit!
Målskyttar för Frölunda: Steve Kariya, Justin Morrison och Michael Holmqvist.

Lördagen den 24 november 2007

Idag tog Frölunda emot starka och serieledande HV71 på hemmaplan. I två perioder spelade Frölunda riktigt bra och hade ganska bra kontroll på matchen, de gjorde ett mål i första perioden och sedan ett i andra och det såg riktigt bra ut, fram tills tredje perioden. HV71 kom igång ordentligt och lyckades göra tre mål och det blev en väldigt tung och ska man säga snöplig förlust för Frölunda. Matchen slutade alltså 3-2 till HV71 och målskyttarna för Frölunda var: Karl Fabricius och Magnus Kahnberg.

Torsdagen den 22 november 2007

Ett 100% stabilt Frölunda besegrade idag Luleå i COOP arena med hela 7-1! Frölunda lämnade inget åt slumpen och släppte aldrig in Luleå i matchen. Allas vår favorit Tomi gjorde en kanonmatch igen och stod för hela fyra poäng, tre mål och en assist. Underbart är väl ett ord som passar bra här!
Tomi inledde matchen med att göra 1-0 och bara 3 minuter senare satte han 2-0. Det gick bara 55 sekunder in i andra perioden innan Tomi även satte 3-0 målet, hans tredje för kvällen alltså! Men det skulle bli ännu ett poäng, när sista målet från Frölunda kom, med en sekund kvar av matchen var Tomi en av de assisterande. En härlig match som vi sent kommer att glömma!
Målskyttar för Frölunda: Tomi Kallio x3, Jonas Esbjörs, Jonas Nordquist, Andreas Holmqvist och Toni Söderholm.

Tisdagen den 20 november 2007

OJOJOJ! Vilken härlig match vi som var i Scandinavium denna kväll bjöds på!
Frölunda höll hårt i taktpinnen och bjöd inte Skellefteå på mycket. En mycket underhållande match och mycket bra spel av Frölunda. Tomi var i mycket god form och skapade massor av vassa lägen. Från dagens match fick han med sig hela 3 poäng, 1 mål och 2 assister och självklart blev han också vald till First star of the game och fick sitta ett tag i Fans corner för att skriva autografer.
Vinst idag över Skellefteå med 4-1 och om Frölunda skulle spela så här bra i alla matcher hädanefter så skulle det ske en rejäl klättring i tabellen!
Målskyttar för Frölunda: Jonas Johnson, Oscar Ackeström, Tomi Kallio och Toni Söderholm.

Lördagen den 17 november 2007

Frölunda spelade idag match uppe i Linköping mot just Linköpings HC. En match där Frölunda var det bättre laget i första perioden och sedan kom Linköping igång och Frölunda kunde inte riktigt stå emot. Tomi gjorde Frölundas första mål ca fyra minuter in i första perioden och Martin Plüss stod för Frölundas andra och sista mål sex minuter in i andra perioden. Matchen slutade 6-2 till Linköping, ett resultat som väl kanske inte riktigt speglar matchen.

Tisdagen den 13 november 2007

Djurgården kom på besök och utgjorde första motståndet för Frölunda sedan uppehållet. Första perioden var ganska så jämn och Frölunda var inte riktigt så allerta och snabba som vi kanske vill se dem. Djurgården satte första målet ca 15 minuter in i matchen och bara några sekunder senare kvitterade Frölunda till 1-1 som också blev första periodens resultat. Frölunda kom tillbaka till 2:a perioden med bättre självförtroende och spel. Det var Frölunda som hade kommandot i nästan hela mittenperioden. Nio minuter in hittade Niklas Andersson målet och ca två minuter senare var det Jonas Nordquists tur. Efter Frölundas två mål följde två ganska så snabba mål av Djurgården och sedan kunde Frölunda avsluta perioden med mål av Fredrik Pettersson. Tredje perioden blev en ganska jämn och spännande sådan. Cirka sju minuter in i perioden hittade Fredrik Pettersson målet för andra gången i matchen och ställningen blev då 5-3. 10 minuter senare reducerade Djurgården till 5-4 och då var det bara tre hisnande minuter kvar. Lyckligtvis lyckades Frölunda hålla Djurgården borta och kunde gå hem med en härlig vinst!
Tomi fick idag med sig ett assistpoäng då han passade fram till Niklas Anderssons 2-1 mål!

Fredagen den 9 november 2007

Idag finns en ny bild på Tomi från dagens träning.
Check it out! Fotoalbum 6

Lördagen den 3 november 2007

Matchen idag mot Södertälje på bortaplan var inget att hurra för.
Det blev aldrig någon spänning och Södertälje spelade ut ett blekt Frölunda. Matchen slutade 7-2 och Magnus Kahnberg samt Tomi stod för målen.
Bara att försöka glömma denna jobbiga förlust och gå vidare. Nu väntar ett uppehåll på 10 dagar och förhoppningsvis får vi se ett mycket piggare Frölunda komma tillbaka den 13:e mot Djurgården på hemmaplan!

Torsdagen den 1 november 2007

Frölunda gästades ikväll utav seriens bottenlag Mora i Scandinavium. Första perioden såg Frölunda lite trevande ut men lyckades ändå ta ledningen i matchen med bara en sekund kvar av perioden. Andra perioden var en uppvisning från Moras sida, då man gjorde 3 stycken mål och Frölunda såg ut att inte alls hänga med. Tredje perioden blev den mest underhållande perioden. Frölunda satte målet efter 5:39 och det blev riktigt spännande in i det sista. Dock blev det inga fler mål och resultatet blev till Moras fördel, 3-2.
Frölundas målgörare: Jonas Johnson och Magnus Kahnberg

Tisdagen den 30 oktober 2007

Idag åkte Frölunda norrut för att ta sig an Modo på bortaplan. Tyvärr var det hemmalaget som fick lämna arenan med en vinst efter att ha vunnit med 2-1. Frölundas mål kom i de sista sekundrarna av matchen och därför blev det svårt att komma ikapp. Väldigt jämnt i skottstatistiken men ikväll var det alltså Modo som drog det längsta strået.
Målskytt för Frölunda: Jonas Nordquist.

Torsdagen den 25 oktober 2007

Det blev en tuff drabbning för Frölundas del då de på torsdagskvällen mötte Färjestad på bortaplan. Matchen slutade 4-1 och Tomi blev enda målskytten för Frölunda då Magnus Kahnberg lade ett pass genom målgården som gjorde att Tomi fick öppet mål på sin högerkant och kunde sätta den.

Tisdagen den 23 oktober 2007

Frölunda körde över Brynäs även i denna match och med samma siffror som föregående match, 5-1. Målen för Frölunda kom i period ett och två och Brynäs mål kom när det var bara 13 sekunder kvar av matchen. Tomi stod för ett mycket snyggt 4-0 mål då han 32 sekunder in i andra perioden driblade sig fram framför mål på egen hand och satte pucken. Tomi fick också ett assistpoäng då han var en av dem som snyggt passade fram till Toni Söderholms 2-0 mål!
Målgörare för Frölunda: Jonas Ahnelöv, Toni Söderholm, Karl Fabricius, Tomi Kallio och Martin Plüss.

Lördagen den 20 oktober 2007

Idag gick proppen ur för både Frölunda och Tomi på bortaplan!
Ikväll var Frölunda på besök i Läkerol Arena i Gävle för att möta Brynäs. En mycket lyckad resa. Frölunda kunde inte bara åka hem med en vinst i bagaget utan också en ganska så stor sådan, 5-1! Det var i andra perioden som Frölunda riktigt kom igång, efter att ha förlorat första perioden med 0-1 satte Frölunda stopp för Brynäs och det redan efter 1 minut. Tomi hittade målet och kunde hänga 1-1!
16 minuter senare i numerärt underläge satte Martin Plüss 1-2 som också blev andra periodens resultat. I tredje hann det inte gå mer än 7 sekunder innan Tomi från mittzonen satte målet och ställningen 1-3 var ett faktum. Sen kom två snabba bara cirka fem minuter efteråt med mindre än en minuts mellanrum. Först Karl Fabricius och sedan Jonas Esbjörs.
Målskyttar för Frölunda alltså: Tomi Kallio x2, Martin Plüss, Karl Fabricius och Jonas Esbjörs.

Torsdagen den 18 oktober 2007

Idag kom säsongens första hemmaförlust. I kvällens match mot Timrå förlorade Frölunda med 2-3, men de var farligt nära att kunna ta hem det i sista minuterna av matchen. Första perioden slutade mållös, i andra perioden stänkte Timrå in två mål och i tredje gjorde Frölunda två snabba mål vilket betydde att de sista minuterna av matchen blev riktigt spännande! Tyvärr lyckades Jonathan Hedström hitta målet med bara en och en halv minut kvar av matchen och därmed var det avgjort.
Målskyttar för Frölunda: Karl Fabricius och Martin Plüss.

Tisdagen den 16 oktober 2007

På Svenskafans.com finns en intervju med Tomi efter gårdagens match!
Klicka här för att komma direkt!

Måndagen den 15 oktober 2007

Frölunda tog i kvällens match emot Färjestad på hemmais och körde över dem! Därmed är de fortfarande obesegrade i Scandinavium.
Matchen började bra och efter 6:59 gjorde Frölunda 1-0 och sedan höll det bra spelet i sig och hela matchen. Första perioden bjöd på 3 mål, andra 2 och tredje på 0. Tomi fick göra sitt första mål på hemmaplan denna säsong också genom att med klubban peta in en puck som låg på mållinjen!
Matchen slutade 5-0 till Frölunda och målskyttarna var: Karl Fabricius x2, Magnus Kahnberg, Martin Plüss och Tomi Kallio.

Lördagen den 13 oktober 2007

Det blev en ganska jämn match i Sundsvall idag. Frölunda mötte Timrå och matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter förlängning. Tomi fick en assist när han passade fram till Jonas Johnsons 1-0 mål. Frölundas andra mål gjordes av Magnus Kahnberg.

Torsdagen den 11 oktober 2007

Frölunda fortfarande obesegrade i Scandinavium!
Idag besegrade Frölunda de regerande svenska mästarna Modo med 4-2. Första perioden innehöll många snabba vändningar och chanser från båda lagen (mål från Modo redan 31 sekunder in i matchen) men i andra och tredje var det Frölunda som höll i taktpinnen. Det var total dominans från Frölundas sida och det kunde ha blivit fler mål än de som blev, många riktigt bra chanser! Den bästa matchen hittills denna säsongen skulle man nog kunna säga att det var!
Tomi spelade riktigt bra, skapade en massa lägen, sköt många riktigt bra skott på mål och hade en del riktigt vassa frilägen.
Målskyttar för Frölunda: Martin Plüss x2, Michael Holmqvist och Karl Fabricius.

Tisdagen den 9 oktober 2007

Idag kom äntligen första bortavinsten!
Frölunda slog Mora borta med 4-2. Tomi fick med sig två poäng från Mora. Ett assistpoäng då han från blålinjen sköt ett skott på mål som Niklas Andersson sedan kunde sätta. Och sedan kom äntligen första målet i Elitserien för säsongen, på pass från Niklas Andersson!
Underbart!
Målskyttar för Frölunda: Michael Holmqvist, Martin Plüss, Niklas Andersson och Tomi Kallio.

Lördagen den 6 oktober 2007

Frölunda vann rättsvist idag mot Södertälje i Scandinavium efter en lite trevande inledning. Frölunda gjorde matchens första mål och sedan i andra perioden gjorde Södertälje två mål med ungefär sex minuters mellanrum, för deras del de enda målen för dagen. Frölunda gjorde sedan innan andra perioden var slut 2 mål och sedan 1 mål i tredje. Matchen slutade 4-2 och Tomi fick ett assistpoäng då han förutom Niklas Andersson var den som passade fram till Jonas Johnsons 4-2 mål.
Målskyttar för Frölunda: Niklas Andersson x2, Magnus Kahnberg och Jonas Johnson.

Torsdagen den 4 oktober 2007

Det gick inte riktigt Frölundas väg idag. Djurgården spelade bättre samt hade flyt och dessutom verkade pucken inte vilja studsa Frölundas väg alls. Många fina lägen och ganska bra spel räckte inte då pucken bestämt sig för att inte gå in i mål. Matchen slutade 6-0 till Djurgården. Bara att försöka gå vidare, viljan fanns där men blir det inga mål är det också svårt att vinna matcher.

Tisdagen den 2 oktober 2007

Wow! Vilken härlig inställning och kämparinsats!
Frölunda tog idag emot Linköping hemma i Scandinavium och bjöd inte bortalaget på mycket. Frölunda hade total dominans i första perioden och tredje, det var bara i tio minuter i andra perioden Linköping lyckades skapa några av sina farligaste chanser och hade någorlunda bra tryck samt flera powerplay. Dock kom deras mål i tredje. För Frölundas del blev det mål i alla tre perioder. 1 i första, 2 i andra och 1 i tredje. Matchen slutade 4-1 och målskyttarna var Andreas Holmqvist, Jonas Johnson, Jonas Nordquist och Mikael Johansson.
Tomi Fick sitt första poäng idag också då han passade fram till Jonas Johnsons 2-0 mål!

Lördagen den 29 september 2007

Det blev förlust mot Skellefteå idag på bortaplan med 3-1. Sista Skellefteåmålet gjordes i öppen kasse med bara några sekunder kvar av matchen. Målskytt för Frölunda: Jonas Nordquist.

Torsdagen den 27 september 2007

Bästa publiksiffra på en hemmapremiär och totalt övertag från Frölundas sida med en skottstatistik på 42-12! Det blev en seger över Luleå ikväll. Chanserna för mål var många men slutresultatet blev tillslut 2-0. Målskyttar: Jonas Nordquist och Magnus Kahnberg.

Måndagen den 24 september 2007

Elitseriepremiär och Frölunda begav sig till Kinnarps arena för att ta sig an HV71 på bortaplan. HV71 var det bättre laget de första minuterna av matchen men Frölunda kom igen. Andra och tredje peioderna var ganska så jämna.Matchen slutade tillslut 6-5 till HV71.

Söndagen den 16 september 2007

Sista träningsmatchen innan Elitserien spelades idag mot HV71 i Kinnarps arena. Matchen var jämn och intensiv och det syntes att båda lag ville mycket. Frölunda hade ledningen hela matchen (Vann första perioden med 3-1 och efter andra stod det 4-3) tills det var ca 18 minuter kvar då HV71 satte 4-4 målet, som också blev matchens resultat! Ett ganska rättvist sådant!
Bild från matchen finns i Fotoalbum 6!

Fredagen den 14 september 2007

Igår var det Fans day i Scandinavium, autografskrivning, tipspromenad och happenings i arenan. Nu finns det nya bilder på Tomi från händelsen i Fotoalbum 6

Onsdagen den 12 september 2007

Det blev förlust med 5-7 mot Brynäs i kvällens match som var den näst sista träningsmatchen innan Elitseriestarten. Sista matchen spelas på söndag (16:e) mot HV71 i Kinnarps arena.

Lördagen den 8 september 2007

Nordic Trophy är slut för detta året och Frölunda förlorade finalen mot Kärpät med
2-5 och kom tvåa i turneringen vilket inte är fy skam det heller! Tomi gjorde 0-1 målet bara 3:18 in i första perioden i power play!

Fredagen den 7 september 2007

Från och med idag går det att gå in under Intervjuer och läsa en färsk intervju med Tomi!

Fredagen den 7 september 2007

Tomi har varit Nordic Trophys bäste spelare och har vunnit RBK Nordic stars award

Tisdagen den 4 september 2007

Idag spelades en för Frölundas del helt betydelselös match i Nordic Trophy, kanske speglade det också resultatet! Matchen slutade 7-2 till Linköping. Tomi gjorde Frölundas första mål i power play.
Detta var lagets första förlust på ordinarie speltid i turneringen!
På lördag (den 8:e) spelas finalen mot Kärpät!
Hoppas på bättre resultat då!

Torsdagen den 30 Augusti 2007

UNDERBART!
Idag tog Frölunda ännu en seger i Nordic trophy, mot TPS Åbo!
TPS besegrades med 7-5 och Tomi gjorde hela 3 mål! Kan det bli mycket bättre? Ja, Frölunda är nu i och med segern faktiskt klara för final i Nordic trophy!
På tisdag spelas sista matchen i gruppspelet borta mot Linköping.

Tisdagen den 28 Augusti 2007

Det blev vinst i matchen mot Kärpät med 3-2. Tomi var assist till Niklas Anderssons 1-1 mål samt till Jonas Johnsons 2-2 mål. Niklas Andersson satte den avgörande straffen då förlängningen blev mållös.

Torsdagen den 23 Augusti 2007

Vilken lyckad Finlandsresa!
Idag besegrade Frölunda Helsingfors med 3-2! Tomi gjorde sitt första mål i turneringen 22 sekunder in i andra perioden! Och sen var han även assist till Jonas Johnsons 3-2 mål!
Nu åker Frölunda och Tomi hem till Göteborg igen och på tisdag väntar nästa match mot Kärpät i Borås ishall.

Onsdagen den 22 Augusti 2007

Frölundas turné i Finland startade bra med en 3-2 vinstmot Tappara i kväll.
Tomi var assist till Mikael Johanssons 2-1 mål som gjordes 26:20 in i matchen!

Tisdagen den 21 Augusti 2007

Lite små ändringar har skett i layoten på sidan! Nu finns en överskrift till varje sida!

Tisdagen den 21 Augusti 2007

Imorgon bitti beger sig Tomi och A-lags truppen till Tomis hemland Finland för en liten turné. På onsdagskvällen spelas Frölundas 3:e match i Nordic trophy mot Tappara och efterföljande dag spelas den 4:e mot Helsingfors! Jonas Johnson är tillbaka efter sin axelskada vilket betyder att Tomis omgivning kommer se ut som vanligt!

Torsdagen den 16 Augusti 2007

Det blev en mycket jämn match med många utvisningar i Borås denna kväll mellan Frölunda och Färjestad. Matchen slutade, efter straffar 4-6 till Färjestad.
Tomi var assist till Frölundas 2-1 mål som gjordes av Niklas Andersson!

Torsdagen den 16 Augusti 2007

Ikväll klockan 19 möter Frölunda Färjestad i sin andra match i Nordic Trophy. På grund av en axelskada på Jonas Johnson hoppar Michael Holmqvist in mellan Tomi och Niklas Andersson.

Tisdagen den 14 Augusti 2007

Första matchen i Nordic Trophy mot Djurgården slutade med en seger med 3-2. Tomi var assist till första målet som gjordes av Niklas Andersson och han satt sammanlagt 4 minuter i utvisningsbåset.

Tisdagen den 14 Augusti 2007

Ikväll klockan 19:00 är det dags för den första matchen i Nordic Trophy men också den första matchen för denna säsongen. Matchen spelas mot Djurgården i Kungälv och Tomi kommer att spela ihop med Niklas Andersson och Jonas Johnson precis som förra säsongen, som backar ser vi Ronnie Sundin samt Andreas Holmqvist.

Tisdagen den 14 Augusti 2007

Ikväll klockan 19:00 är det dags för den första matchen i Nordic Trophy men också den första matchen för denna säsongen. Matchen spelas mot Djurgården i Kungälv och Tomi kommer att spela ihop med Niklas Andersson och Jonas Johnson precis som förra säsongen, som backar ser vi Ronnie Sundin
samt Andreas Holmqvist.

Måndagen den 6 Augusti 2007

Några nya bilder från dagens träning ligger i Fotoalbum 5!

Torsdagen den 2 Augusti 2007

Nu finns nya bilder från dagens träning i Fotoalbum 5!

Måndagen den 30 juli 2007

Nu finns bilder uppe från dagens ispremiär i Fotoalbum 4 och 5!

Lördagen den 28 Juli 2007

Nu på måndag startar isträningarna igen! Ta en tripp ner till Wallenstamshallen klockan 10 eller klockan 15 och kolla in Tomi och de andra i laget då de går på is för första gången för säsongen!

Lördagen den 28 Juli 2007

Välkomna tilll denna nya hemsida om Tomi Kallio. Jag bestämde mig för att göra en ny hemsida istället för den som hette www.tomikallio.tk, den sidan kommer snart att läggas ner och den här kommer användas istället!

2007-04-29

Finland vann sin andra match i VM mot Danmark med 6-2!

2007-04-27

Idag spelade Tomi och Finland sin första match i VM mot Ukraina, matchen slutade 5-0 till Finland. Tomi var assist till Sean Bergenheims 2-0 mål och fick också matchstraff i tredje perioden, efter att ha kastat upp en trasig klubba på läktaren så att den inte skulle skada någon. Han får dock delta i nästa match som spelas på söndag mot Danmark!

2007-04-07

GLAD PÅSK ALLESAMMANS!

2007-03-02

Tomi hyllad i Fans corner ikväll!
Matchen mot Timrå idag var otroligt spännande. Trots kraftigt spelövertag av Frölunda hela första perioden verkade det inte som om pucken ville in i mål! I andra perioden såg Timrå starkare ut, men under sista minuten andra perioden small det till med 2 mål inom 12 sekunder. Ronnie och Jan-Axel var målgörarna. Även om Timrå lyckades reducera i tredje perioden så kunde Frölunda ta hem segern och rädda kontraktet i Elitserien till nästa säsong!!!
Efter matchen satt Tomi i Fans corner och där fick han stora hyllningar av fansen som var närvarande!!! Man kan inte säga annat än att han är älskad här i Göteborg!
Kolla in bilderna från fans corner i Fotoalbum 3 och 4!!!

2007-03-01

Imorgon i sista matchen i grundserien när Frölunda möter Timrå i Scandinavium är Tomi matchens
profil!!!

Ta chansen att träffa honom efter matchen vid sektion C!!!

2007-02-28

Näst sista matchen i grundserien spelades mot Luleå idag i Scandinavium och det blev en ruskigt jämn match och en ruskig match överlag!!! Det blev 4-4 i ordinarie speltid men i sudden death fick sedan en spelare i Luleå komma fri med Gistedt och sätta det avgörande målet!!!

2007-02-26

Ännu en överkörning från Frölundas sida. Ikväll körde man över Skellefteå på bortaplan och vann med hela 8-2 igen! Riktigt underbart!!
Tomi fick 2 stycken assistpoäng för 5-1 målet samt 6-1 målet!!!

2007-02-25

Nu har Tomi slagit rekord i Frölundatröjan!!!
Han har precis passerat det poäng rekord han hade förra säsongen efter grundserien, nämligen 51 poäng! Nu har han 52 poäng och han har till och med 3 matcher på sig att bygga på det ytterligare!

2007-02-24

OJOJOJ!!! UNDERBART!
Frölunda bokstavligt talat körde över HV71 på bortaplan. Underbar match med stort hjärta från Frölundas sida!!! Steve blev 3 målsskytt, Niklas 2 målsskytt och Sean, Karl och Tomi stod för ett mål var!!! Matchen slutade 8-2 till Frölunda!!!
Tomi fick idag med sig ett poäng för mål och ett för assist!

2007-02-22

I matchen idag blev det 4-7 mot MoDo. Mot mitten och slutet av matchen blev det väldigt jämnt, men sedan kunde MoDo dra ifrån.

2007-02-17

HÄRLIGT, HÄRLIGT!!!!
Vilken härlig vinst mot Linköping det blev ikväll!!! Frölunda gjorde första målet genom Jan Axel Alavaara, men innan första perioden var slut kunde Linköping kvittera. Frölunda började andra perioden med att sätta 2 snabba mål (Jan Axel Alavaara, Steve Kariya) och kunde även sätta 4-1 genom Tomi!!! Cirka 3 minuter in i tredje perioden satte Oscar Ackeström 5-1 målet och sen var matchen i princip över!!!
Riktigt härlig vinst och riktigt härlig atmosfär i Scandinavium!!!

2007-02-15

Matchen som spelades mot Luleå ikväll började bra för Frölundas del, men sedan drog Luleå ifrån och matchen slutade 4-1 till Luleå.

2007-02-13

Ojoj!!! Riktigt, riktigt jobbigt!!!!
Färjestad kom på besök och körde över Frölunda med 0-6.
Ingen match man precis vill komma ihåg! Bara att glömma och gå vidare!!!

2007-02-11

Sista matchen i LG Hockey Games spelade Finland mot Sverige och det blev förlust med 1-0.

2007-02-10

Finland mötte idag Tjeckien i LG Hockey Games och de blev överkörda....matchen slutade 5-0 till Tjeckien. Tomi kämpade på bra!..precis som han brukar göra och skapade en del riktigt fina lägen!!!

2007-02-08

Finland förlorade sin första match i LG Hockey Games ikväll i sudden mot Ryssland Matchen slutade 4-3 till Ryssland.

2007-02-03

Idag denna lördag kom Brynäs på besök till Scandinavium och det blev som alla de andra mötena lagen emellan denna säsongen en riktigt jämn match. Matchen slutade 2-2 och det blev heller inga mål i förlängningen.
Tomi jobbade som vanligt hårt och skapade många riktigt fina lägen! Idag fick han med sig en assistpoäng!!!
Nu väntar ett uppehåll då bland andra Tomi åker till Stockholm och spelar med Finlands landslag i LG Hockey Games.

2007-02-01

Det blev en förlust mot Djurgården i Globen denna kväll. Djurgården vann med 4-2 i en ganska jämn match. Djurgården satte sista målet i öppen kasse. Tomi gjorde Frölundas första mål!

2007-01-29

Matchen i Scandinavium ikväll mot Mora slutade 0-3. Vinst för Mora alltså!

2007-01-27

Det var en riktigt härlig match nere i Malmö denna eftermiddag!!! Bara 1 minut in i matchen hittade Martin Plüss målet och sen dröjde det bara 15 sekunder innan Karl Fabricius också nätade. Det blev ytterligare 2 mål från Frölunda (Magnus Kahnberg och Sean Bergenheim) och 1 från Malmö innan första perioden var slut. Andra perioden var nästan lika målrik som den första. Det blev 4 mål sammanlagt, 2 av Frölunda (Steve Kariya och Sean Bergenheim) och 2 av Malmö. Bara 48 sekunder in i tredje perioden gjorde Frölunda mål genom Ronnie Sundin och 4 minuter senare kunde Sean Bergenheim sätta matchens sista mål, hans 3:e för kvällen!!!
Tomi tog idag med sig 1 assistpoäng då han var frampassare till Ronnies 3-7 mål!!!

2007-01-27

Idag fyller Tomi 30 år!!!
GRATTIS!!!!

2007-01-25

Det var en härlig match som spelades idag hemma i Scandinavium där Frölunda var det dominanta laget!!! Det blev vinst med 5-2 mot Skellefteå och efter 4 raka segrar är man nu på slutspelsplats!!! RIKTIGT härligt!!! Riktigt härligt var också Tomis 2-0 mål!!!

2007-01-25

4 nya bilder från dagens värmning i Scandinavium inför Skellefteå matchen finns i Fotoalbumet!!!

2007-01-23

FANTASTISK KÄMPARINSATS!!! Så kan man summera dagens match mot Luleå på bortaplan! Frölunda började matchen starkt och fick ganska snabbt in 2 mål genom Martin Cibak och sedan Steve Kariya, det blev också första periodens resultat. I andra perioden kom Luleå igång ordentligt och hade en massa lägen, bara några minuter in gjorde de 2-1. I tredje perioden fortsatte Luleå att köra på hårt och gjorde 2-2 efter bara några sekunder. Då såg det ganska kritiskt ut och det kändes nästan som om Luleå skulle göra mål igen, men istället spelade Frölunda upp sig och kom igång riktigt rejält och gjorde istället 2-3 genom Sean Bergenheim, 2-4 genom Sean Bergenheim och tillsist när det bara var några minuter kvar satte Martin Plüss pucken i öppet mål efter det att Luleå tagit ut sin målvakt!
Seger med 5-2 idag alltså! Och avståndet upp till slutspelet minskar!!!

2007-01-20

Matchen borta mot Linköping som spelades idag var helt UNDERBAR!!! Frölunda tog en riktig storvinst och vann med 7-2!!! Första perioden slutade 1-0 till Linköping. 3 minuter in i andra perioden gjorde Linköping mål igen, men ingen visste då att det skulle bli Linköpings sista mål för kvällen, för inom loppet av 5 minuter gjorde Frölunda 3 mål (Steve Kariya, Karl Fabricius, Martin Plüss) och kunde ta ledningen inför tredje perioden med 2-3. I Tredje perioden började Frölunda med att göra 2-4 (Martin Plüss) och sedan fortsatte det att ramla in mål för Frölundas del. Det blev 2-5 genom Arto Tukio, 2-6 genom Martin Plüss (För 3:e gången!!) och slutligen 2-7 genom Martin Cibak!!!!

2007-01-18

Det blev en vinst för Frölunda i måste-matchen i Scandinavium ikväll mot Malmö. Matchen slutade 5-3. Frölunda började matchen bra och det resulterade i 2 mål (Arto Tukio, Magnus Kahnberg) med inte så jättelångt mellanrum. Innan periodpausen gjorde sedan Malmö ett mål och efter första perioden stod det 2-1. I Slutet av andra perioden gjorde först Jonas Esbjörs 3-1 och sedan några minuter senare satte Martin Plüss 4-1 och man kunde gå i pausvila med en ganska bekväm ledning. Tredje perioden började Frölunda med att göra 5-1 genom Steve Kariya och innan matchen var över kunde Malmö sätta både 5-2 och 5-3 innan slutsignalen gick. Seger för Frölunda alltså i denna viktiga match!!!

2007-01-16

Det blev en förlust idag mot Brynäs med 1-0, en snöplig förlust! Egentligen kunde matchen gått hur som helst, med andra ord var den jämn!

2007-01-11

Frölundas match borta mot Timrå ikväll slutade 5-1!

2007-01-10

3 nya bilder från dagens träning inlagda i Fotoalbum 2!!!

2007-01-08

Det va la gôtt änna!!! Härlig seger ikväll mot serieledarna HV71!!! Väldigt jämn match in i det sista, men Niklas Andersson kunde tillslut avgöra med ett stenhårt skott upp i krysset!!! Matchen slutade 3-2!!!

2007-01-23

FANTASTISK KÄMPARINSATS!!! Så kan man summera dagens match mot Luleå på bortaplan! Frölunda började matchen starkt och fick ganska snabbt in 2 mål genom Martin Cibak och sedan Steve Kariya, det blev också första periodens resultat. I andra perioden kom Luleå igång ordentligt och hade en massa lägen, bara några minuter in gjorde de 2-1. I tredje perioden fortsatte Luleå att köra på hårt och gjorde 2-2 efter bara några sekunder. Då såg det ganska kritiskt ut och det kändes nästan som om Luleå skulle göra mål igen, men istället spelade Frölunda upp sig och kom igång riktigt rejält och gjorde istället 2-3 genom Sean Bergenheim, 2-4 genom Sean Bergenheim och tillsist när det bara var några minuter kvar satte Martin Plüss pucken i öppet mål efter det att Luleå tagit ut sin målvakt!
Seger med 5-2 idag alltså! Och avståndet upp till slutspelet minskar!!!

2007-01-20

Matchen borta mot Linköping som spelades idag var helt UNDERBAR!!! Frölunda tog en riktig storvinst och vann med 7-2!!! Första perioden slutade 1-0 till Linköping. 3 minuter in i andra perioden gjorde Linköping mål igen, men ingen visste då att det skulle bli Linköpings sista mål för kvällen, för inom loppet av 5 minuter gjorde Frölunda 3 mål (Steve Kariya, Karl Fabricius, Martin Plüss) och kunde ta ledningen inför tredje perioden med 2-3. I Tredje perioden började Frölunda med att göra 2-4 (Martin Plüss) och sedan fortsatte det att ramla in mål för Frölundas del. Det blev 2-5 genom Arto Tukio, 2-6 genom Martin Plüss (För 3:e gången!!) och slutligen 2-7 genom Martin Cibak!!!!

2007-01-18

Det blev en vinst för Frölunda i måste-matchen i Scandinavium ikväll mot Malmö. Matchen slutade 5-3. Frölunda började matchen bra och det resulterade i 2 mål (Arto Tukio, Magnus Kahnberg) med inte så jättelångt mellanrum. Innan periodpausen gjorde sedan Malmö ett mål och efter första perioden stod det 2-1. I Slutet av andra perioden gjorde först Jonas Esbjörs 3-1 och sedan några minuter senare satte Martin Plüss 4-1 och man kunde gå i pausvila med en ganska bekväm ledning. Tredje perioden började Frölunda med att göra 5-1 genom Steve Kariya och innan matchen var över kunde Malmö sätta både 5-2 och 5-3 innan slutsignalen gick. Seger för Frölunda alltså i denna viktiga match!!!

2007-01-16

Det blev en förlust idag mot Brynäs med 1-0, en snöplig förlust! Egentligen kunde matchen gått hur som helst, med andra ord var den jämn!

2007-01-11

Frölundas match borta mot Timrå ikväll slutade 5-1!

2007-01-10

3 nya bilder från dagens träning inlagda i Fotoalbum 2!!!

2007-01-08

Det va la gôtt änna!!! Härlig seger ikväll mot serieledarna HV71!!! Väldigt jämn match in i det sista, men Niklas Andersson kunde tillslut avgöra med ett stenhårt skott upp i krysset!!! Matchen slutade 3-2!!!

2007-01-06

Frölunda åkte från Stockholm idag med 1 poäng efter att ha förlorat i sudden death mot Djurgården. Matchen slutade 3-2!

2007-01-04

En riktig kämparmatch blev det som alltid när Frölunda och Färjestad möts. Ikväll möttes de i Scandinavium och det var riktigt tajt....till en början i alla fall...! Första målet gjorde Frölunda genom Niklas Andersson och sedan gick proppen ur för Färjestad och de gjorde 3 mål på väldigt kort tid...detta var det som i stort sett avgjorde matchen...dessa minutrarna. Sedan gjorde de också sitt fjärde mål några minuter senare. Men Frölunda gav aldirg upp och kämpade in i det sista. Anton axelsson satte Frölundas andra mål i mitten av tredje perioden och så blev också slutresultatet 2-4. Frölunda kämpade, men det räckte inte riktigt till.

2007-01-02

Jobbigt, Jobbigt.....Ingen rolig match idag, förlust mot Mora i Scandinavium med 1-2. Bara att försöka glömma och gå vidare!!!

2006-12-31

GOTT NYTT ÅR!!!

2006-12-27

Första matchen efter juluppehållet spelades mot MoDo på hemmaplan och det var en ganska så jämn match. Första perioden var Mållös, men i början av andra perioden satte Tomi matchens första mål, andra slutade med straff och mål för MoDo. I början av tredje perioden hittade Tomi målet återigen, men bara några minuter senare gör MoDo 2-2. I slutet var Frölunda det lag som kämpade mest och bäst. När det var 5 minuter kvar satte Karl Fabricius 3-2 och med bara sekunder kvar av matchen i numerärt underläge sätter Jonas Johnson pucken i öppen bur!!! Dagens vinst innebar att Frölunda nu ligger på slutspelsplats, vilket känns UNDERBART trevligt!!! Tomi blev också helt välförtjänt First star of the game och fick skriva autografer efter matchen tillsammans med Markus Seikola som var matchens profil.

2006-12-26

Nu finns bilder från dagens träning uppe i Fotoalbumet! Klicka här för att komma direkt!!

2006-12-21

Sista matchen innan Julen spelade Frölunda uppe i Luleå mot just Luleå. Första perioden var Luleås där de gjorde ett par mål sedan i andra var Frölunda det bättre laget men Luleå vann ändå i slutändan med 6-3.
Nu tar Frölunda julledigt och spelar sin nästa match hemma i Scandinavium Onsdagen den 27 December, då mot MoDo!!!
Ha en trevlig jul!!! GOD JUL PÅ ER ALLA!!!

2006-12-19

Frölunda tog idag emot Linköping i Scandinavium.....och vilken uppvisning Frölunda hade!!! Linköping kom aldrig in i matchen tack vare hårt arbete av Frölunda!!! Matchen slutade hela 5-0 och Tomi gjorde en fantastisk insats med hela 4 assister och 1 mål!!! Nu ligger Tomi 1:a i elitseriens poängliga, Niklas Bäckström ligger 4 poäng efter!!!

2006-12-16

Nästan hela Frölundas A-lag inklusive Tomi var i Nordstan igår på Frölundas julmarknad och signerade. Nu finns bilder därifrån på Tomi inlagda på sektionen Fotoalbum!!!

2006-12-16

Fotoalbumen har ändrats! Nu är det inte längre 4 stycken sektioner med fotoalbum utan 1 och när du klickar dig in finner du 2 stycken fotoalbum!


2006-12-11

Viktig match mot Malmö ikväll. Malmö gjorde första målet men sedan tog Frölunda taget om matchen, genom att göra 2 mål i första perioden. Jonas Johnson gjorde sedan det 3:e målet i tredje perioden och tillsist kunde Tomi punktera matchen genom att göra Frölundas 4:e mål, matchen slutade 1-4!!! Nu väntar ett uppehåll i ungefär en vecka, med hård träning innan nästa match som spelas hemma mot Linköping den 19:e!!!

2006-12-07

Efter 5 raka vinster kom första förlusten, mot Brynäs på bortaplan. Matchen slutade 3-1!

2006-12-05

Tomi tillsammans med Niemi och Bergenheim har tackat nej till att vara med i Finlands landslag i Channel one cup som spelas i Moskva nästa vecka, de stannnar hemma och tränar med Frölunda den veckan istället!!!

2006-12-04

Match ikväll mot serieledarna Timrå. Frölunda släppte aldrig in Timrå i matchen och vann med 4-1!!! Tomi gjorde det första målet och gjorde även ett grymt förarbete som ledde till att Johnson kunde sätta 3-0. Tomi tog med sig 2 poäng från denna match!!!

2006-12-02

OBS!!! Det har blivit något fel på sidan vilket har gjort att bilder inte visas som de ska!...detta kommer att åtgärdas inom några dagar!!!


2006-12-02

Matchen borta mot HV71 blev jämn och det var i de sista minuterna som Frölunda avgjorde genom Jonas Esbjörs. Matchen slutade 4-5, vinst för Frölunda alltså!!! 4:e raka segern var ett faktum!!! Tomi stod för 3 assister!!!

2006-11-30

Frölunda tog idag sin tredje raka seger!!! mot Djurgården på hemmaplan i Scandinavium. Matchen slutade 5-1! Därmed tog de sig över kvalstrecket och lämnade Malmö, Djugården och Mora under sig! Tomi gjorde frölundas tredje mål och stod för 2 assister!!! Han har därmed 27 poäng och ligger 3:a i Elitseriens poängliga!

2006-11-28

Frölunda spelade idag en riktigt bra match mot Färjestad!!! Matchen slutade 2-4, alltså vinst för Frölunda!!! Detta var alltså första gången denna säsongen som Frölunda tagit 2 segrar i rad!!! Tomi fick ett assistpoäng för skottet som Johnson styrde in!!! Denna match var också Tomi´s 250:e match i Frölundatröjan!!!

2006-11-26

Nya bilder i Fotoalbum 3!!!

2006-11-25

UNDERBART igen!!! Idag vann Frölunda hemma mot Mora med 5-2! Inte nog med det, Tomi var assist till 4 av målen!!!!

2006-11-23

Norrlandsturnén var inte nån större succé, den slutade med en förlust idag mot Skellefteå som vann med 5-2!

2006-11-21

Matchen mot Modo borta idag gick inte alls Frölundas väg, matchen slutade 6-2...Tomi gjorde Frölundas andra mål på pass från Jonas Johnson!

2006-11-18

Frölunda spelade idag mot Mora, matchen blev ganska jämn men Frölunda förlorade till sist med 5-3. Det sista målet gjorde Mora i öppen kasse!

2006-11-16

Nytt Fotoalbum (Fotoalbum 3) och nya bilder inlagda!!!

2006-11-16

UNDERBART!!! Första matchen efter det långa uppehållet var en riktigt bra match!!! Frölunda slog Luleå med hela 4-0!!! Och vilken stämning det var i Scandinavium!!! Detta vill vi vara med om fler gånger!!!

2006-11-12

Förlust idag för Finland mot Sverige med 0-1, därmed var turneringen slut och Tomi återvänder hem till Frölunda igen för att träna inför torsdagens match mot Luleå!

2006-11-11

Hemsidan uppdaterad med en ny sektion "Frågor och svar"!!!

2006-11-11

Finland vann idag matchen mot Tjeckien med 2-1 i Karjala cup!!!2006-11-09
Finland förlorade första matchen i Karjala cup mot Ryssland med uddamålet, matchen slutade 2-3, Tomi var assist till Finlands första mål!!!

2006-11-09

Idag sätter Karjala cup igång, och Tomi och Finlands landslag spelar första matchen mot Ryssland!!!

2006-11-04

Sista matchen innan uppehållet spelades i Örnsköldsvik mot MoDo, den slutade 6-1!!!

2006-11-02

Ikväll tog Frölunda emot Brynäs i Scandinavium, matchen slutade 2-2, Tomi gjorde första målet och blev även vald till First star of the game!!!

2006-10-31

Frölunda spelade hemma mot Malmö ikväll och vann med 4-3 på övertid, Tomi gjorde det avgörande målet!!!

2006-10-30

Tomi har blivit uttagen till Finlands landslag i Karjala cup, som spelas den 9 - 12 November!!!

2006-09-30

Frölunda tog sin första seger i elitserien idag, borta mot Skellefteå vann Frölunda med 6-4!!! Tomi fixade dessutom 3 assistpoäng!!!

2006-09-28

Förlust för Frölunda mot HV71, matchen slutade 6-1 till bortalaget!

2006-09-26

Skellefteå AIK vann över Frölunda med 3-2 i kvällens match, Tomi fixade ett assistpoäng!

2006-09-23

Det blev 4-4 i eftermiddagens match mellan Frölunda och Färjestad, Tomi gjorde 3-0 målet och fick även ett assist poäng för passningen till Niklas Anderssons 2-0 mål!!!

2006-09-21

I hemmapremiären som spelades ikväll spelade Frölunda lika mot Djurgården (3-3), Tomi gjorde det viktiga kvitteringsmålet!!!

2006-09-18

I första Elitseriematchen som spelades ikväll mot Linköping förlorade Frölunda med 2-5, Tomi fick 1 assistpoäng!!!

2006-09-18

Nu när elitserien drar igång så finns det en resultatlista inlagd i sektionen Frölundas matcher, där står resultatet från matchen som spelades samt målgörarna!!!

2006-09-05

I kvällens match...sista matchen i Nordic Trophy mot Djurgården gjorde Tomi 2 mål och 1 assist!!!

2006-08-26

Fler bilder i fotoalbumet, dessutom har ännu ett fotoalbum lagts till!!!

2006-08-25

I kvällens match Mot Tappara som slutade 2-1 till Frölunda var Tomi assist till det avgörande målet som gjordes av Kariya i förlängning!!!

2006-08-23

Tomi gjorde 2 av 5 mål i kvällens match mot IFK Helsingfors i Nordic trophy!!!

2006-08-23

Hemsidan har fått en ny layout, ett nytt fotoalbum och en ny sektion (Frölundas matcher) plus att sektionerna webmaster och länkar är ändrade!!!

2006-07-31

Bilder från första isträningen finns nu i Fotoalbumet!!

2006-06-28

Det här är Tomi är uppdaterat med lite mer fakta!...Tack så mycket Tomi för Fakta!!!

2006-05-22

Fotoalbumet uppdaterat med lite fler bilder!

2006-05-21

Tomi och Finland vann mot kanada och tog därmed VM brons!

2006-05-21

Sidan uppdaterad!.....med ett bättre fotoalbum där alla bilderna är samlade på ett och samma ställe!

2006-05-20

Nu är det klart!....Finland möter Kanada i bronsmatchen.

2006-05-20

Imorgon klockan 15 spelar Tomi och Finland bronsmatch i VM mot antingen Sverige eller Kanada.

2006-05-14

Just nu spelar Tomi med Finlands landslag VM i Riga (5-21 maj).

Copyright ©2009 TomiKallio.se